keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Terassi nousee..ja raksasiivous vol.??



Viime viiikon lopulla terassi alkoi vihdoin nousta! Tuonne taakse tulee katettu osa terassia noiden olohuoneen ja kodinhoitohuoneen ovien kohdalle. Tuossa isojen ikkunoiden edessä on avoterassi, haluttiin pitää se avonaisena, ettei talo mene liian pimeäksi ja toisaalta saa sitten rauhassa miettiä miten terassin&laatoituksen alue lopullisesti asettuu. Tuohon talon pimeysasiaan tosiaan vaikuttaa se, että meidän piha on kyllä etelään ja länteen avoin, mutta talossa ei ole eteläänpäin ikkunoita, koska siellä puolella on autokatos ja paloseinä.

Terassia toisesta suunnasta, näkymä on etelään suurin piirtein.
Voi sitä pölyn ja purun määrää...Näiden lukuisien lakaisu ja imurisiivousten, sun muiden raivausten jälkeen kuulostaa lähinnä vitsiltä, kun asiakastehtäviin on virallisesti kirjattu vain yksi "suursiivous" (lattialaatoituksen jälkeen/ennen laminaattien laittoa). Noh, joka kerta kun olen vetänyt Lidlin super-raksaimurilla parin tunnin kierroksen talossa, niin on ainakin huomannut siivouksen tuottavan tulosta! :) Lattioille, väliseinien väliin, ikkunanpieliin ja sähkövetokoloihin kertyy uskomattomat määrät imuroitavaa jo viikon aikana silloin kun raksalla on aktiivivaihe meneillään. On varmasti kivempi, että ainakin osa tuosta pölystä saadaan pois sisäilmasta ja pois rakenteista, ettei se ole sitten talossa huonontamassa ilmaa myöhemmin.


Viikko sitten saatiin myös talon ilmatiiveysmittauksen tulokset, jossa vertailuluku (q50-luku) oli 1,0 eli tosi hyvä. Tähän liittyen kävimme keskustelua takan korvausilmaventtiilin tarpeellisuudesta ja päädyttiin se sitten tilaamaan DT:n kautta, malli on Fresh 100db. Kuvassa venttiili on auki. Jotkut takkavalmistajat tuovat korvausilman takan alle laattaan tehtävällä putkella, mutta Tiiilerin takoissa ei ole tuollaiselle varausta ja poistatimme kyseisen reiän suunnitelmasta. Monissa teksteissa on ollut juttua nykyisten tiiviiden talojen aiheuttamista veto-ongelmista takoillle ja  useat ovat nostaneet esille myös takkakytkimen riittämättömyyden, joten näistä syistä päädyimme ottamaan myös tuon korvausilmaventtiiliin, jonka pitäisi parantaa muutenkin sisäilman laatua. Aika näyttää miten systeemi sitten käytössä toimii.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti