lauantai 1. marraskuuta 2014

Takkatulilla ja hormihommakoita..

Takan koepoltto <3
 


kuoritiilet

eka laastikerros

Takkakokonaisuuteen ja sijaintiin ollaan ainakin nyt tyytyväisiä, aika näyttää myöhemmin miten lämpö leviää ja miten takka varaa, ainakin varaavaa massaa pitäisi olla tarpeeks eli n.5000kg..

Tässä kuvassa yksi projektimme meidän hommiksi jääneistä "rajapinnnoista", eli välikatolla olevan horminosan rappaus tiilitasoitteella ja ulkokatolle menevän läpiviennin teko.. Muurarilla loppui aika kesken ja apupoikakin oli jo lähtenyt aiemmin, niin he eivät enää voineet rappausta tehdä. Designtalolle se ei kuulunut, eikä noin "pieneen"(ammattilaiselle)hommaan ammattilaista olisi saatukaan. Onneksi saimme kaksi reipasta apuria (äitini ja tuttavamme)saapumaan meille pariksi päiväksi, jona aikana he urakoivat muun muassa hormin rappauksen ja siivosivat raksaa, putsasivat nauloja ylijäämäpuista jne..

Läpiviennin eristys valmis,ja hyväksytty! ;) Sekin jäi meille..me siis ulkoistimme tulisijahankinnan itsellemme, joten myös nämä rajapintaan jäävät hommat siirtyivät meille. Alkuperäisessä setissä nuo olisivat tulleet talofirman tulisijatoimittajan tekeminä ilmeisesti. Ehkä jos rakentaisimme uudelleen, niin tässä kohdassa olisi sopimuksissa tiettyä viilaamista.. Varsinkin, kun hommat veivät meiltä huomattavasti pidemmän ajan ja selvittelyn kuin ne olisivat ammattilaisilta todennäköisesti vieneet.

Alaosa hormista piti eristää 10cm kerroksella palovillaa, koska tälle osalle tuli välikatolle puhallusvilla, joka ei saa olla suorassa kosketuksessa hormiin. Tähänkin meni pimeällä ja kylmällä välikatolla tunti jos toinenkin..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti