tiistai 15. huhtikuuta 2014

Julkisivuideoiden lähteillä..


 


Talomme tulee virallisesti olemaan Designtalon mallia Hailuoto 153A. Ulkoasultaan se on kuitenkin enemmänkin välimuoto modernin Hailuoto- ja perinteisen Kaustinen-malliston väliltä. Ulkoasuksi talolle valitsimme klassisen vaakalaudoituksen, johon kuuluvat myös leveämmät valkoiset ikkunanpuitteet ja nurkkalaudat.


Kuvassa näkyy myös valitsemamme ikkunamalli. Taloomme tulee sisennetty kuisti, tämä oli oikeastaan ainut järkevä ratkaisu, koska talo rakennetaan lähes jalkakäytävän reunaan kiinni. Ulko-ovi vaihtui tämän luonnoksen jälkeen Kaskipuun uol3-malliin eli tähän.. ( lähde: http://www.kaskipuu.fi/fi/ovimallisto/mallisto/ulko-ovet/classic-ovet/uol3-ovi.html )












Muiden julkisivuun vaikuttavien seikkojen takia ei meidän tarvinnut päätämme pitkään vaivata, sillä alueen kaavassa ne oli määritelty jo valmiiksi. Meille tulee siis tiilenpunainen tiilikatto, ja talonväristä tulee vaalea muttei valkoinen eikä harmaa..vaan vaalea jäänsinertävä! Kyseessä on Tikkurilan sävy 610X, jossa on sinistä pigmenttiä tarpeeksi, jotta se kuultaa vaalean läpi, muttei kuitenkaan liikaa, että se meistä tappelisi katonsävyn kanssa. Sävy varmasti näyttää myös erilaisissa valoissa ja vaikkapa iltahämärässä hyvinkin erilaiselta kuin tässä ruudulla ihmetellessä. Mitäs olette muut mieltä valinnoistamme?

Tässä vielä malliksi muutama ulkoasultaan samantyylinen puutalo, joista saa ehkä paremmin kuvaa millasta taloa meille ollaan tekemässä. (nämä kuvat ovat Designtalon sivulta www.designtalo.fi )



Näissä on vastaavat ikkunat ja samantyyppinen sisennetty kuisti, meillä tosin kuistille on käynti talon eteläpäädystä eli autokatospäädystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti